donderdag 26 december 2013

Laatste avond in Groningen

De kinderen zijn respectievelijk bij pake en beppe of bij Nelie en Hans-Jan, dus wij eten nog even een pizza. Een wijntje erbij is lekker maar waar moet dat in? O, ja we hebben nog een theeglas.

Vanavond nog 'even' de laatste spullen pakken en hopen dat het allemaal meekan. Morgenochtend staan de verhuizers weer op de stoep. Toch wel raar......

zondag 22 december 2013

Inpakken en loslaten

Tsja, de laatste dagen zijn aangebroken. Nu is de vraag wat neem ik mee in het vliegtuig en wat blijft in Groningen en wat gaat mee in de container. Veel spullen dus door de handen en je afvragen waar laat ik het in een steeds groter wordende chaos in je huis. Dan maar vasthouden aan de gedachte dat als ik het niet meer weet het in ieder geval over een maand of twee weer in zicht is.......

Verder is inpakken wel fijn, even gewoon iets doen na alle emoties van afgelopen week. Het afscheid nemen valt me zwaar. Er is veel om over heen te stappen en los te laten. Moet over een drempel van geen werk meer hebben en dus ook financieel afhankelijk zijn van Klaas. Afscheid van vrienden en familie komt nog en zal ook wel even moeilijk zijn. En dan 'on top off it all' ook nog trouwen met Klaas. Aan de andere kant ben ik ook wel weer trots dat ik het wel gedaan heb. Het leven is loslaten en ruimte creƫeren voor nieuwe inzichten, patronen en perspectieven. Wellicht is dat nodig in mijn leven. Ik ben erg benieuwd wat de toekomst allemaal gaat brengen.

Hylke en Rixt zijn nog even te logeren geweest bij respectievelijk Teun en Evie. Heel gezellig allemaal. Fijn dat ze goed afscheid kunnen nemen. Er komt ook heel wat bij hen op het bordje. Ik hoop dat ze snel wat leuke ervaringen op doen in de Filipijnen.

Nog even een foto van een deel van de dozen.