maandag 24 maart 2014

We zijn er weer

Na twee weken eindelijk internet! Ik had al bijna de hoop opgegeven maar vandaag waren er vier mannen die zowaar in 1 dag internet en telefoon hebben aangelegd en het werkt ook nog. Het kan dus wel hier in de Filipijnen..... Nog een meevaller vandaag de dame van de gordijnen kan ook onze kussens  voor de buitenbanken maken. Dit waren de goede berichten. Verder ook bericht dat onze container nog wel even in de haven blijft staan. Waarom? Wie het weet mag het zeggen.....

 Nog even wat foto's van de afgelopen weken.

Zo word de elektriciteitsrekening bezorgt.


Rixt kreeg een award op school, zie hieronder waarvoor. Ik ben erg trots op haar. Ze spreekt best al goed Engels. En ze kan plotseling ook zwemmen, wel vooral onder water maar het begin is er! Weer een mijlpaal bereikt. Deze week begint ook de echte zwemles op school in water zonder chloor. Haar huid is ook al opgeknapt omdat ze al met gymles 2 keer per week zwemmen. Dus de komende 2 weken voor rixt vier keer zwemmen per week!

De award van Rixt

Hylke had een speciale chapel presentatie van de week en daarna ga je met hele klas en de juf voor alle aanwezige ouders op de foto. 

Ook Jochem had de laatste voor zijn zomervakantie een speciale show ingestudeerd met als thema "The Beatles" 
Zo niet Nederlands allemaal maar Jochem vond het wel prima.

Na de show tijdens de lunch (overheerlijk trouwens) ontdekt hij het schaakbord.

De kinderen vinden hun draai hier steeds beter, dat geeft mij ook rust. Nu nog onze eigen spullen en dan zijn we weer een stapje verder.

zaterdag 8 maart 2014

Bijzondere dag

Vandaag een bijzondere dag in meerdere aspecten. Ten eerste de laatste dag in het hotel. Morgen staat eindelijk de verhuizing op de agenda. De afgelopen dagen hebben we veel dingen aangeschaft zoals onder andere de 9 wc borstels. Samen met Beth (de huishoudelijke hulp) en Joseph hebben we echt verschrikkelijk veel gekocht. Vandaag ook nog 4 elektrische ventilatoren en een magnetron. Inmiddels weet ik ook wat een fittet sheet en een flat sheet is. Ik snapte helemaal niets van het beddengoed hier, maar vandaag liet een ijverige verkoopster me zien hoe het er allemaal uitzag en wat dan voor wat gebruikt wordt. Tsja huishouden was al niet zo mijn sterkste kant....... Morgen dus eindelijk verhuizen. De kinderen vinden het prachtig in het huis en met onze nieuwe tuinset is het vast goed toeven. De container komt hoop ik deze of volgende week, wat een feest zal het zijn. Er is nog geen internet in het huis, dus de komende week zijn we even uit de lucht.


Ook sociaal krijgen we hier de smaak te pakken. Gisteren hebben we bij Laura gegeten een Schotse vrouw die ik heb leren kennen via de ALIG dames. Haar man werkt hier via een Amerikaans verzekeringsbedrijf. Samen hebben ze twee dochters van 5 en 8. Zij zijn hier net zo lang als wij en zijn afgelopen week in hun huis getrokken dus ze doorleven alles een beetje net als wij. Dat is prettig want dan kun je de frustraties ook bij elkaar kwijt. En natuurlijk de tips over waar je wat voor een goede prijs kunt kopen.....

Verder was er vandaag een groot feest op de school van Hylke en Rixt. Het jaarlijkse foodfest. Alle landen hebben hun eigen stalletje met daarin het locale eten. Van Indonesiƫ tot Mexico en van Griekenland tot Japan. Je betaald 7 euro entree en dan kun je alles proeven. Vooral de Japaners hadden enorm uitgepakt. 2 hele tonijnen werden aangerukt en prachtig aangekleed, er stond dus ook een enorm lange rij. Nederland stond er met bitterballen, kaassoufle en sausijzenbroodjes. De kinderen vonden de Duitse worsten van de buren lekkerder. Klaas en ik hebben genoten van de rendang en nasi. Eindelijk was Klaas eens de man van... Ik ken al redelijk veel dames en die kwamen we natuurlijk ook tegen met echtgenoten. Ook dit was goed voor de inburgering. Verder waren er voor de kinderen veel spelletjes en toen het donker werd allemaal optredens van de kinderen en docenten. Als afsluiter een spetterend vuurwerk. Superfeest!



Jochem heeft altijd fans!


zondag 2 maart 2014

Eindelijk de sleutel(s)

Het is zover! We hebben een huis. Niet zaterdag maar vandaag was de sleuteloverdracht. En dan ook echt sleuteloverdracht, we kregen 50 sleutels, zie hieronder.


Gelukkig weten ze wel wat labelen is.......

Deze week moet er van alles gekocht worden zoals schoonmaakmaterialen, wcborstels (we hebben 9 
wc's), douchegordijnen, ventilatoren (10), matrassen, beddengoed, magnetron, koelkast voor maids, potten en pannen. Als alles lukt dan gaan we zondag verhuizen. En dan komt hopelijk volgende week ook onze container. We kunnen hier maar een maximum bedrag per dag pinnen (net als in NL) alleen we moeten hier ook alles contant betalen, dus heb je veel,contant geld nodig. Nu is het zaak om contant geld te sparen. Iedere eerste van de maand komt er iemand van het waterbedrijf en het elektriciteitsbedrijf om de rekening te brengen die je dan in een kantoortje ergens moet betalen. En wij moeten dan natuurlijk ook wel contant geld hebben. Hoezo efficiƫnt:-)

Ik ben heel benieuwd hoe we in het huis gaan hebben. Hierbij nog even een paar foto 's van de tuin en achterkant van het huis.






En dan het mooiste deel van het huis...... Het altaar met gekleurde lichtjes en al. Hier hebben Maria beeldjes en zo in gestaan. Gelukkig heb ik 2 Boeddha's in de container.