dinsdag 1 april 2014

Huisje boompje beesje

Inmiddels is hier de zomer echt losgebarsten met temperaturen van rond de 35 graden in de middag. Dat betekend ook dat de muskieten er in grote getale zijn. Nu hebben wij veel (ongeveer 100) bromelia's in de tuin en die verzamelen water waar de muskieten de eitjes inleggen. De muskieten zijn hier erg gevaarlijk omdat ze Dengue overbrengen. Er is nog geen geneesmiddel of vaccin tegen dus het belangrijkste is zorgen er zo weinig mogelijk muskieten in je buurt zijn. De grote hoeveelheid Bromelia's helpen daar niet echt aan mee. We hebben dus besloten om alle Bromelia's weg te halen en nieuwe planten terug te plaatsen. Onze zwembad annex tuinman gaat op originele Filipijnse wijze de Bromelia weghalen. Met een Itak een speciaal gemaakt mes.




Een klein deel van de Bromelia's

En nog een tuinverhaal. Een deel van onze tuin is niet zo geweldig. Er liggen veel stenen en het is er nogal dor. Al pratende met mij twee dames kwamen we tot de conclusie dat ze graag een eigen groentetuintje willen. Ik vond het prima op voorwaarde dat zij de tuin onderhouden en wij ook mee mogen eten. Zogezegd zo gedaan. Een klein stukje hebben we afgedaan. Hier staat wat Filipijnse groente in en we hebben wat basilicum en tijm geplant. Straks komen er ook nog tomaten en dan kunnen we onze eigen pastasaus maken. Heerlijk want alle kant en klaar sauzen smaken hier toch wel wat zoet zoals zoveel dingen.


Het begin is er!

Dan nu nog wat foto's van andere dingen rondom het huis.



Onze oude geleende wasmachine. Het werkt maar daar heb je het dan ook mee gezegd. Ik kijk uit naar mijn eigen wasmachine!



Het drinkwater komt in deze flessen en is gratis. Dus zo ongeveer 1 keer per 2 weken halen we 5 van deze flessen op. Het gaat dan op zo'n kastje wat je naast de wasmachine ziet staan. Daar komt het dan lekker koud uit. Wij hebben het hete deel uitgezet omdat onze Jochem het ook leuk vindt om mee te spelen.



Dit is de maidskitchen. Hier wordt gekookt voor het personeel en ook voor ons op dit moment. We hebben nog een gasstel maar dat gebruiken we eigenlijk niet. Misschien straks als we meer kookspullen hebben.




Dit is het deel van keuken waar de afwas gedaan wordt zie ook de foto hieronder. Want van een vaatwasser hebben ze hier nog niet gehoord. Een menselijke vaatwasser is vele malen goedkoper....




Dit is het deel van de keuken waar wij eten. Achter de muur komt straks een wat kleinere tafel te staan waar we dan aan kunnen ontbijten.



Rijtje schoenen, vooral veel slippers en sandalen.



Zonder kasten is dit de manier om wat speelgoed op te ruimen. Dit is ongeveer de helft van wat we hebben. Ook daarom zou de container wel mogen komen. Gelukkig hebben we wat speelgoed kunnen lenen van mensen hier verderop in de straat.


En dan het fijnste in huis op dit moment. De internetverbinding!!!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten