woensdag 13 augustus 2014

Typhoon Glenda

Daar zijn we eindelijk weer eens. Klaas sprak in het vorige bericht over een mogelijke typhoon op Palawan. Nou de typhoon was gewoon hier in het dorp. Inmiddels is het alweer enige weken geleden maar iedereen is nog steeds bezig met het opruimen van de omgewaaide bomen en het herstellen van de schade.

Op het moment van de storm waren wij hier en het waaide inderdaad flink. Het oog van de storm was ongeveer 10 km verderop. Wij zagen het dag van de buren op en neer klapperen en stukken van een ander dak in onze tuin belanden. De wind was niet eens zo heftig vond ik maar ja de bomen blijven hier het hele jaar in blad.

Direct na de storm was het dorp een chaos en een doolhof omdat je door de omgevallen bomen niet meer wist hoe je buiten het dorp moest komen. Inmiddels was er al geen elektriciteit meer. Dat heeft 5 dagen geduurd voordat het weer in orde was. Best lang vooral als je bijna op vakantie gaat. Op de dag dat we weer stroom kregen zijn we vertrokken naar Palawan. Daarover later meer. Het was wel gezellig om iedere avond met kaarslicht te eten, en jochem heeft het woord stroom geleerd....

Nog even wat foto's van gelijk na de storm.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten