vrijdag 17 januari 2014

School

Na de testdag zijn we de volgende dag weer terug geweest voor de rondleiding en het kopen van alle uniformen. Het heel gedoe, want je moet bij loket 1 je uniform uitzoeken en hoeveel je van alles wilt. Dan krijg je een briefje mee wat je bij de cachier moet laten en dat dan betalen. Je krijgt weer briefje mee voor het eerste loket waar je dan je uniformen meekrijgt. En om een ID te krijgen voor jezelf en chauffeur zijn nog meer handelingen nodig. Volgens mij hebben ze kastje en muur uitgevonden! Goed met alle formulieren ingevuld en alle uniformen, ook voor gym (PE) hebben ze een uniform en de houseshirts in de tas kunnen we de volgende dag echt beginnen. Nog even over de houseshirts. Ieder kind wordt aan een house toegewezen. Er zijn er drie; gold, emerald en azure. Hylke en Rixt zitten in azure. Deze groepen zijn schoolbreed, dus van jong tot oud en door het jaar heen kunnen ze punten verdienen en aan het eind van het jaar is er een winnaar. Beetje Harry Potter achtig.




Hylke en Rixt hebben de eerste twee dagen erop zitten. En ik denk dat het voor mij moeilijker is dan voor hen. Het afscheid op de eerste dag was quick and dirty. De tranen stonden mij in de ogen maar Hylke er Rixt stonden er droogogig bij. Ik had ze gelukkig ook het PE uniform meegegeven en inderdaad ze hadden gym die dag. De bedoeling is dat wanneer je gym hebt de hele dag in je PE uniform bent. Als je dan gegymd hebt ga je niet douchen maar trek je je houseshirt aan. Die was ik dus wel vergeten. Poe allemaal nieuwe regels. Hylke zit in 3e en er zitten ongeveer 20 kinderen in zijn klas. Hij moet ' sochtends verzamelen op het "plein" en bij het fluitje moeten ze in de rij naar de klas. Zijn "godjuf" spreekt een beetje Nederlands dus dat is handig. Hylke vond het geweldig allemaal en heeft ook al en vriendje. Kan alleen zijn naam niet onthouden, is namelijk Koreaans.

Rixt zit in een klas van 15 kinderen. Op dit moment heeft iedereen een doosje meelwormen op het buro staan om te kijken wat daar mee gebeurt. Rixt had het iets moeilijker de eerste dag want ze was haar lunchbakje vergeten mee te nemen naar de kantine. Uiteindelijk is alles goed gekomen. Zij moet in de ochtend verzamelen in de gymzaal en wanneer het fluitje gaat komt de juf en die brengt ze naar de klas. Bij rixt heeft de juf een weblog waar alles opstaat wat ze komende week gaan doen en wat het huiswerk is. Ze hebben allebei per dag ongeveer 30  minuten huiswerk. Daar moet ik nog even inkomen. Ze hebben ook beide een pasje waar geld opstaat en waar ze een warme hap mee kunnen kopen in de kantine. Hylke houdt erg van al het Aziatische eten dus die zit er al verlekkerd naar te kijken. Volgende week maar eens wat lekkers proberen. Ze hadden vandaag ook godsdienst maar dat werd nog niet heel enthousiast ontvangen. Rixt zei dat ze niet mee ging bidden omdat ze niet in god gelooft en als ze net zou doen alsof de mensen zouden denken dat ze er wel in zou geloven. Ze was wel even aangesproken erover geloof ik. Hylke moest ook een soort hosti eten. Even wennen dus. Al met al goede eerste dagen waarbij
Hylke nu al zijn nieuwe school leuker vindt dan de oude. Oei hoe moeten we dat verkopen. De afgelopen dagen hebben we ze met de auto gebracht en gehaald. Vanaf maandag gaan ze met de bus terug. Ik ben benieuwd, zelf hebben ze er erg veel zin in.






1 opmerking:

  1. Wat fijn om jullie verhalen te lezen...en de foto van Rixt in haar uniform. ...prachtig.
    aan haar gezicht te zien , vindt ze het zelf niet zo leuk haha.
    dat went wel.
    ik hoop dat jullie een hele mooie tijd krijgen, maar WIJ missen jullie wel.
    heel veel knuffels van ons allemaal.
    Groetjes Inge
    Kits..bso

    BeantwoordenVerwijderen